Martina Kuppler geeft de lessen.

 

Ze werkt op basis van haar opleiding Iyengar-Yoga (Hatha Yoga). Zorgvuldig en met toewijding geeft ze al ruim tweeëntwintig jaar les en is inmiddels een ervaren docent.

”Ik ben in 1958 geboren in Duitsland en voltooide in München mijn studie sociale pedagogiek. Omdat ik het werken met hoofd en lichaam wilde combineren, volgde ik lessen in Aikido bij de Japanse Aikidomeester én arts Watanabe Sensei. Door Aikido raakte ik nog meer overtuigd van het belang van een juiste lichaamshouding voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Toen ik in Nederland in contact kwam met Iyengar-yoga werd mij meteen duidelijk, dat ik hiermee verder wilde gaan. Hier zag en voelde ik de mogelijkheid voor mijn verdere groei naar harmonie in lichaam en geest. Dit resulteerde in een driejarige lerarenopleiding aan het Iyengar-Center in Amsterdam, die ik in 1997 heb afgerond. Vervolgens ben ik een eigen yogapraktijk begonnen.” 

Iyengar Yoga

Iyengar Yoga is genoemd naar de in 1918 in India geboren B.K.S. Iyengar. Deze vorm van hatha yoga karakteriseert zich door de correcte aligment en de fijnere details van de houdingen. Dat is nodig om lichaam en geest op elkaar af te stemmen. Bij Iyengar yoga maak je gebruik van hulpmiddelen zoals stoelen, blokjes, riemen en rollen. Dit maakt deze vorm van yoga geschikt voor iedereen: jong of op leeftijd, beginner of gevorderde, lenig of niet lenig. De oefeningen hebben als doel om kracht, uithoudingsvermogen en een correcte lichaamshouding te ontwikkelen. Hierdoor wordt uiteindelijk de balans tussen lichaam en geest hersteld.Het ontbreken van deze balans kan bijvoorbeeld zorgen voor rug- en nek en schouderklachten. Iyengar yoga kent veel speciale oefeningen waarmee je dit soort klachten met hulp van een vakbekwame leraar zelf kunt aanpakken.

De oefeningen vragen geduld en doorzettingsvermogen. Kun je dit opbrengen dan leer je steeds beter naar je lichaam te luisteren en zullen de houdingen een dieper effect hebben. 

This website is created with Website Builder - Ucraft
i want a website like this
Ucraft is a free website builder that provides web designers, marketers and business owners with a set of web design tools to start their next awesome project in minutes. No coding or designer skills needed. Go to Ucraft