Ervaringen van cursisten

Met veel plezier volg ik al enkele jaren de lessen van Martina. Ik merk hoe goed yoga me doet. Ik heb veel vertrouwen in Martina als docent. Ze is erg opmerkzaam maar corrigeert je op een prettige manier. Ze waakt erover dat je jezelf niet forceert en geeft goede aanwijzingen. ‘Zie je lichaam als een spiegel, voor hoe het op dit moment met je gaat’ is een opmerking van haar die ik heel waardevol vind. Ook denkt Martina met je mee als je klachten hebt en bepaalde oefeningen niet goed kunt doen. Ze vindt altijd een alternatief voor je’.

Maria

image10

Ik volg al heel lang lessen Iyengar yoga bij Martina. Zij is een prettige, kundige en toegewijde docent en legt met veel geduld uit wat de bedoeling is en controleert geregeld of het op de goede manier gebeurt, corrigeert waar nodig. Ik vertrouw haar, ze wijst mij op mogelijke problemen die bepaalde oefeningen kunnen veroorzaken voor mijn lichaam en houdt scherp in de gaten dat ik niet te veel van mezelf vraag, omdat ik die neiging heb. In de lessen heerst een prettige ontspannen sfeer, ik kom er altijd heel ontspannen vandaan en voel me erg tevreden over mezelf, omdat ik weer goed mijn best heb gedaan. Want er wordt wel gewerkt. Na afloop drinken we thee met elkaar en praten wat, een fijne afsluiting.

Dorothé

image8

Al meer dan tien jaren volg ik yogalessen bij Martina Kuppler.  Waarom ben ik in die lange tijd nooit gestopt en volg ik nog altijd met motivatie de lessen? De les bestaat iedere week uit bekende en nieuwe oefeningen binnen een vast ritme.  Het voelt vertrouwd, maar mijn lichaam wordt toch steeds opnieuw uitgedaagd. Het is niet altijd gemakkelijk, maar hierdoor leer ik dat er grenzen zijn die ik soms moet verleggen.  Als dit lukt geeft me dit vertrouwen in mijn lichaam en werkt dit ook mentaal op een positieve manier door. Martina kent mij goed en moedigt me aan of remt me soms. Zo laat ze haar kennis en verantwoordelijkheidsgevoel blijken. Yoga bij Martina is voor mij de goede manier om lichaam en geest te ontwikkelen. Ik ga hier graag nog een tijdje mee door.

Cootje

image3